Školica baleta Zvončica
Postoje prečice do radosti,balet je jedna od njih.
programi škole baleta „Zvončica“
Demo image
BALET ZA DECU

Zvončica - škola baleta iz Beograda je mesto gde deca mogu da uživaju u raznim programima baleta, od pripremne nastave do redovne školice.

Programi su podeljeni u tri grupe:

  • Grupe PATULJCI (uzrast od 3 do 5 god.)
  • Grupe LABUDIĆI ( uzrast od 5 do 7 god.)
  • Grupe ZVONČICE (uzrast od 7 do 15 god.) 

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta. U pripremnoj nastavi časovi se održavaju jednom ili dva puta nedeljno. Deca se navikavaju na školicu, a pedagozi ih upoznaju sa osnovama baleta, držanjem tela i gracioznošću. Deca iz pripremne nastave mogu da prisustvuju nastupima i tako se upoznaju sa aktivnostima škole baleta.

Deca se u redovnoj školici uče disciplini koja je nezaobilazan element časa. U prvom delu časa, tokom zagrevanja, rade se vežbe za sprečavanje deformiteta, a sve vežbe su osmišljene prema uzrasnoj dobi deteta. Učenje baleta u ovom uzrastu pomaže u ojačavanju muskulature, pravilnom držanju tela i sprečavaju nastanak deformiteta. Akcenat stavljamo na vežbe istezanja i ravnoteže.

Klasična muzika se koristi kao muzikoterapija koja povoljno deluje na centralni nervni sistem. Kretanje kroz muziku i ritam predstavlja osnovu za sve plesne igre. Deca se oslobađaju straha od javnih nastupa na predstavama koje organizuje Škola baleta Zvončica. Nastup na sceni predstavlja dragoceno iskustvo u prevazilaženju treme i razvoju ličnosti, ujedno jačajući osećaj pripadnosti i rada u grupi.

Za decu koja su zainteresovana za balet, Škola baleta Zvončica iz Beograda je pravi izbor. Programi su prilagođeni uzrastu dece, a vežbe su osmišljene tako da se deca zabave i nauče osnove baleta. Ponavljani pokreti ostaju usađeni u malom mozgu i pomažu u razvoju motorike i koordinacije. Sve vežbe su nadgledane i potvrđene od strane fizioterapeuta, tako da su potpuno bezbedne za decu.